Kodinkoneiden hoito ja puhtaana pitäminen

Hellou!

Kuten jo aikaisemmin totesin on hyvät kodinkoneet a ja o. Kun ne ovat miltei jokapäiväisessä käytössä on myös hoito ja puhtaanapito todella tärkeää.

Sain puhdistus tuotteita testiin Kosute Oy:ltä, ja näiden avulla sain koneet upean kiiltäviksi ja puhtaiksi. Listaan lopuksi tuotteet ja niihin myös linkit suoraan heidän verkkokauppaan.

HELLA

Joka päivä tekee ruokaa hellalla, ja sillä meidän uusi hella on induktio niin tajuaa pyyhkiä pinnan heti käytön jälkeen, sillä lika näkyy. Kuitenkaan ei pelkällä rätillä nopeasti pyyhimällä saa syväpuhdistettua. Huomaan jo kolmen kuukauden käytön jälkeen kuinka eniten käytössä olevan “levyn” kohalle on muodostunut hankaumia/tahroja jotka eivät lähde vain pyyhkimällä. Pelkäsin jo että ovat kulumaa ja nyt se on sitten ikuisesti tämän näköinen. (tähän saattaa liittyä se kun aamupuuro kiehui yli ja koko hella oli mannapuurossa….) Kokeilin Kosuten lähettämää puhdistusainetta, joka on tarkoitettu induktio ja keraamiselle liedelle ja voilà, liesi kiiltää kuin uutena!

Puhdistukseen käytin tiskisienen pehmeää puolta ja mikrokuituliinaa kiilloitukseen. Meillä on puuhellassa keraaminen lasi valurautakeittolevyn tilalla, eli puhdistusaine sopii myös siihen.

Ennen. Tuossa näkyy rinkulat mistä mainitsin.
Jälkeen. Kuin uusi!

KAHVINKEITIN

Meillä on moccamasterin kahvinkeitin joka on ostettu meidän ensimmäiseen yhteiseen kotiin, joka oli tammikuussa 2014. Keitin on siis 6,5 vuotta vanha, ja omasta mielestä aika hyvässä kunnossa siihen nähden. Toki pannu on jo pari kertaa uusittu, koska kömpelö 😀 En väitä että me ollaan mitä kahvi hifistelijöitä, mutta kyllä maku muuttuu kun kone on puhas kalkista ja milloin ihan tukossa. Nyt sain kokeiluun myös moccamasterille tehty kalkinpoisto aine, ja tuli kyllä niin hyvää jälkeä! Meillä kalkkiutuu aika nopeasti vesiväiliön pohja, ja siksi suoritan kalkinpoiston n. kerran kuukaudessa, välillä menee parikin kuukautta välissä jos ei muista tai on paljon muuta, mutta koska keitin on ihan joka ikinen päivä käytössä niin se on pieni asia joka sekä pidentää koneen kestoa sekä vaikuttaa kahvin makuun – niin siihen löytyy kyllä aikaa 🙂

PYYKINPESUKONE

Pyykinpesukone on käytössä miltei jokapäivä varsinkin nyt kun on vauva talossa. Kuitenkaan en ole itse ennen edes tajunnut aikaisemmin että kyllähän sekin pitää pestä. Vasta sitten kun lian näkee tai haju on tunkkainen olen asialle jotain tehnyt. Ajatus on kuitenkin se että vaatteet ovat puhtaat kun ne ovat olleet konessa. Eihän ne voi olla jos kone itsessään ei ole?! Tähän tarkoitukseen löytyy pesujauho joka laitetaan pesuainesäiliöön/lokeroon ja pestään 60 asteenohjelmalla, tyhjällä rummulla. Aine on sen verran stydiä että se pesee rummun kiiltäväksi ja jättää raikkaan tuoksun koneeseen. Verkkosivujen tuotetietoa lainaten, “Tällä puhdistusaineella puhdistat koneseen kertynyttä liejua, savea, zeoliittia ja hajuja”

Itse olen nyt ottanut tavoitteeksi että puhdistuspesisi koneen jokatoinen kuukaisi tai edes kerran kolmeen kuukauteen. Ainakin nyt vauvavuoden, kun toisen iho on niin herkkis vielä 🙂

Tuotteet saatu Kosute Oy:lta ja alla suorat linkit tuotteisiin. Heidän verkkokaupasta löytyy myös kodinkoneiden varaosia.

Suora linkkit

Nyt ulos nauttimaan tästä ihanasta säästä!

One thought on “Kodinkoneiden hoito ja puhtaana pitäminen

  1. Se oli todella hyvä myyntipuhe , kyllä sä osaat .

    Den tors 25 juni 2020 14:04Metsän Keskellä skrev:

    > carlenes posted: ” Hellou! Kuten jo aikaisemmin totesin on hyvät > kodinkoneet a ja o. Kun ne ovat miltei jokapäiväisessä käytössä on myös > hoito ja puhtaanapito todella tärkeää. Sain puhdistus tuotteita testiin > Kosute Oy:ltä, ja näiden avulla sain koneet upean kiiltä” >

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s