Liukuovi kaapit – Vihdoin!

Noniiiin! Nyt on kaapit tullut (siitä on kyllä jo kuukausi .. mutta silti) ja ne on asennettu, pesty ja tavarat löytäneet paikkansa! Nyt tuntuu kutakuinkin valmiilta tämä meidän koti, näin niinkuin kiintokalusteiden puolesta.

Kuten viime postauksessa harmittelin, niin me odotettiin aika pitkään kaappien tilaamista. En oikestaan tiedä sen kummempaa syytä kun että ehkä hieman pelotti. Suurista raha summista kuitenkin kysymys ja kun oli niin paljon muuta tuossa loppuvaiheessa niin ei ollut (muka) aikaa käydä niitä ihmettelemässä yhdessä. Löysin pari ihan kivaa kaappia, mutta mikään näistä ei tuonut “TUO!” fiilistä.

Toinen asia mikä oli myös hidasteena oli toimitusaika. Monella oli 6-8 viikkoon toimitus, ja optimisti kun olen niin olin varma että kyllä minä jostain löydän vielä paremman ja kivemman. Ja jätin tilaamatta. Noniin, se siitä selittelystä. Asiaan.

Master Bedroom

Hieman haastetta tuotti kaapin koko meidän makuuhuonessa. Leveydeltään kaappi sai olla max 220cm. Kiitos vinokaton on mahdollista todella korkeaan kaappiin, ja koska aina löytyy rompetta mille ei oikeastaan ole omaa paikkaa, ja jota ei tarvitse niin usein, niin korkean kaapin ylähyllyt ovat täydellisiä tähän. Mikäli nämä piilopaikat muistaa 😀 Eli 220cm leveä ja mahdollisimman korkea. Kriteerinä oli myös että pitää olla fiksu sisältä, sillä meidän molempien vaatteet pitää mahtua samaan kaappiin. Eli molemmin puolin hyllyjä sekä mielellään 3, tai ainakin 2 vaatetankoa.

Vaihtoehjota näillä spekseillä ei kovin montaa ollut. Lopulta oli kaksi vaihtoehtoa, josta toinen oli hyllytuote Kodin1:seltä ja mittatilaus liukuovitukusta. Kodin1 kaappi oli nätti ulkoa ja juuri 220cm leveä. Se ei ollut hirveen korkea kuitenkaan. Hintaa kaapilla oli vajaa 700€ mutta toimitus oli melkein 8viikkoa. Liukuovitukun sivuilla saa itse suunnitella kaapin, ja tätä myötä saa juuri sen mittasena kun tarvii. Hintaa oli n. 150€ enemmän kuin edellä mainitussa, korkeutta reippaasti lisää sekä toimitus vain 2 viikkoa. (mikä osottautui sitten kuitenkin kuukaudeksi..)

Valittiin liukuovitukun kaapisto kokonaisuus, joka on omien mittojen mukaan ja meidän kokonaisuus on 220×250 cm

Eteinen

Tähän oli jo tiedossa että tarvitaan mittatilaus, sillä meidän lattialämmityksen sisä-ohjausyksikkö on eteisessä, ja koska siihen on tarvetta päästä pitää luukku olla käytettävissä.

Otin yhteyttä moneen toimittajaan ja kilpailutin hintoja. Ja siinä tapauksessa kun totesimme että makuhuoneen kaappikin tulee samalla, niin oli toimittaja selvä.

Eteisen kaappi on jaettu 2x 130 niin että on molemmin puolin hyllyt (josta toisella puolella myös koreja) ja neljä vaate tankoa. Korkeutta kaapilla on sama kun makkarissa, eli 250cm. Kokonaisuudessa siis 260x250cm

Tähän eteisen kaappiin otettiin myös ovien hidastimet, eli ei pahamda kiinni. Hidastinmekanismi kustansi 140€. Asennuksen aikana tuntuivat vähän pilipalilta, mutta nyt käytössä ovat olleet ihan ok.

SPEKSIT ⬇️

Mistä: molemmat kaapistot ovat liukuovitukusta. Meidän kaapistot ovat mittatilauskia, ja itse suunnittelutyökalulla tehty. Käytännössä, ohjelma kysyy kaapin mittoja ja kuinka monta ovea haluaa, sen jälkeen ruudulle ilmstyy hurjan monta eri mahdollisuutta kaapin sisuksiin. Eli missä hyllyä ja missä koria ja missä tankoa. Todella kätsy!

Kokoominen/Asennus oli suhteellisen helppoa, mutta siinä pitää olla kaksi henkilöä ja ehdottomasti haastavin osuus oli katon laittaminen sillä meillä on tosi korkeat kaapit ja minä olen 165 pitkä. Levyt ei älyttömiä paina onneksi, mutta oli se kuitenkin aika suoritus 😀 Asennuksenkin saa ostettua, ja mekin olisimme sen varmasti ottaneet mutta pahin korona poikkeustilanne oli juurin silloin päällä.

Kustannus: Kokonaisuudessaan kaapistot kustansi 2077,00€

Voin suositella, olemme olleet kaappeihin tyytyväisiä.

Tämä ei ole maksettu mainos, vaikka voisi olla 😀

Ihanaa viikkoa!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s