Saunalauteiden pintakäsittely

Hellou!

Saunan lauteet kuten kaikki muutkin kodin pinnat, ja varsinkin puupinnat on hyvä pintakäsitellä. Meillä saunan panelit ja lauteet ovat lämpökäsiteltyä haapaa, ja varsinkin lauteet on ollut parin saunomisen jälkeen aika hurjan näköiset. Niinsanouttu suolaraja on jäänyt lauteisiin kuivumisen jälkeen. Siksi päätimme suojataksemme ja hoitamaan lauteita käsitellä ne parafiiniöljyllä.

Öljypurkin kävimme hakemassa motonetistä, ja litrahintaa ölyllä oli reilu 10€. Yhdestä pullosta riittää ainakin kahdelle käsittelykerralle, sillä tuotetta kului meidän 2,3m pitkille lauteille + pikku jakkaralle, noin 3dl. Käsittelyn tein kaksi kertaa, peräkkäisinä päivinä.

Vinkkinä

  • Öljy imeytyy parhaiten lämmössä, ei kuitenkaan kuumassa. Mikäli ei halua lämmittää saunaa, voi myös isoon astiaan valuttaa niin kuumaa vettä kuin hanasta lähtee ja pitää öljypulloa siinä.
  • Levittämiseen käytin sientä ja pensseliä, sekä pientä astiaa johon sain vähän öljyä kerralla, ja näin öjly pysyi lämpöisenä.

Ensimmäisen päivän öljyt imeytynyt ja toisen levityksen aika

Vaikka tiesin että sävy syvenee ja tummenee, tuli kuitenkin hieman yllätyksenä kuinka paljon tummeni. Ennen seinät ja lauteet olivat saman sävyisiä.

Tässä vielä ennen ja jälkeen kuvat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s