Rakentamisen byrokraattinen osuus

Hellou!

Aloitin jo tuossa aikaisemmin nämä käyttöönotto katselmukseen valmistuautumisen, ja nyt jatketaan samalla aiheella. Eli byrokratia – paperi helvetti.

Sanotaanko näin heti alkuun että LUOJAN KIITOS on hyvä ja ammattitaitoinen vastaava mestari, joka tietää miten toimia. Muuten olisimme kyllä ihan hukassa. On niin paljon papereita jotka pitää olla valmiita ensin rakennuslupaa hakiessa, (tai meidän tapauksessa ensin piti hakea poikkeamislupaa tontille) ja nyt tämä ns. muutto katselmus ja sitten viela grande finale loppukatselmus. Onneksi meille myös aikatarkkaan kerrotiin rakennusvalvonnasta mitä paperita puuttu, ennenkun voidaan edetä seuraavalle työvaiheelle.

Lyhkäisyydessään pitää olla kasa kaikkia pöytäkirjoja ja tarkistuslomakkeita. Meillä on ollut tosiaan Jukkatalo joka on toimittanut ison määrän näitä meille, sillä ne ovat suorittaneet mm. sähkömittauspöytäkirjan, IV mittaukset sekä vesipainekoe. Muita asioita joita jukkatalo ovat huolehtineet ovat tiiveysmittaus sekä päivitetty energiatodistus (ja siihen sisältyvä energiaselvitys sekä lähtötiedot). Meidän vastaava on sitten huolehtinut hormi tarkistuspöytäkirjat, suojaetäisyydet kiukaassa sekä läjäpäin muita paperita mitä sateli sähköpostiin. Lisäksi pitää olla IV ja KVV vastaava, eli ilmanvaihto ja käyttövesi vastaava, joka meidän tapauksessa on eri henkilö kuin vastaava mestari, voi käsittääkseni olla myös sama jos on pätevyydet, joka huoltehti meille jätevesitarkistus pöytäkirjan. Eli kyllä, jäätävä määrä paperita.

Kun olemme nyt tässä paperittomassa nykyajassa niin myös nämä paperit ovat siis verkossa. On ollut tavallaan todella helppoa kun on Lupapiste, johon kaikki voi upottaa, mutta samalla itse koen että lupapiste on hieman sekava. En ainakaan itse ole vieläkään kunnolla oppinut sitä käyttämään. Noh, ei ole enää paljon jäljellä, joten uskon että en tule oppimaankaan. Kuitenkin on kyllä mainittava että on näppärää kun on kaikki samassa paikassa, ja on kaikkein osapuolien nähtävänä milloin vain. Olen kyllä itse kuitenkin sen verran foliohattu että haluan lisäksi kaikki tärkeät paperit ihan old school paperina ja mappiin. Meidän talon omaan mappiin 😀

Mutta hei, me toivotaan pian saavamme muuttokatselmusta tehtyä ja sitten taas päivitellään kun on seuraava steppi edessä! Jihuu

Hauskaa, ja ennenkaikkea turvallista viikkoa, näin korona aikaan!

One thought on “Rakentamisen byrokraattinen osuus

  1. Kyllä vaan, papereita täytyy pyöritellä aika paljon. Tosiaan hyvä vastaava mestari ja rakennusliikkeen valinta on tässä kohtaa kuulemma tärkeä. Menee hommat paljon stressittömämmin eteenpäin!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s