Miksi rakennamme taloa

Tämä ei ole asia mitä meiltä kysytään, koska on meilläpäin hyvin tavallista että rakentaa itselleen uutta omaa. Halusin kuitenkin tehdä tästä postauksen, koska minusta tuntuu että tämäkin on tärkeä asia.

Asumme tällä hetkellä kaksiossa, jossa olemme viihtyneet mutta olemme since day 1 tienneet että tämä on väliaikainen asunto, ja aina ollut tiedossa että jonain päivänä muutamme omakotitaloon jossa iso autotalli ja reilusti omaa pihaa.

Olemme käyneet katsomassa useita, useita taloja eri puolilla ja osa on ollut todella kivoja mutta niistä on aina puuttunut jotakin, tai ollut liian pitkällä ..

Paitsi yhdestä.. Kävimme katsomassa yhtä valkoista tiilitaloa, jossa oli aivan ihana pohjaratkaisu, iso autotalli ja pihaa jossa temmeltää. Kävimme katsomassa taloa ja ihastumme heti. Seuraavana päivänä saimme puhelinsoiton välittäjältä, ja talo oli myyty…. Harmitti todella paljon, mutta samaan aikaan (minä uskon kohtaloon) tämä talo ei vaan ollut tarkoitettu meille. Ja nyt jälkeenpäin, olen niin onnellinen että tässä kävi näin!

Muissa taloissa mikään ei ole ollut ihan täysin 5/5 vaikka moni on aivan ihania ollutkin. Ja koska emme haluaisi muuttaa pois kotikunnastamme, halusimme myös tarkistaa tämän rakenna itse vaihtoehdon.

Kaikki alkoi tutun talomyyjän kanssa, kun saimme tietää talopaketin hintoja. Meille ei ole missään kohtaa ollut edes ajatuksena rakentaa taloa pitkästä puusta. Kun saimme vähän viittaavia paketti hintoja aloimme tarkastelemaan onko olemassa täällä päin mitään miellyttävää tonttia. Samaan aikaan kävimme myös maaomistajan juttusilla, jolta sitten tontimme ostimme.

Kaikki on oikeestaan mennyt vähän omalla painollaan, mitään emme ole “pakottaneet” emmekkä sen kummempaa stressiä ottaneet. Vaikka on ollut niitä ajatuksia että emme tule ikinä löytämään talon niin emme ole halunneet mennä kaavaan “tämä on ihan okei, otetaan tää” – nyt on kuitenkin kyse niin isoista asioista että tämän pitää olla just eikä melkein. Emme tietenkään nytkään saa kaikkia meidän haaveita todeksi, sillä ei ole loputonta budjettia, ja aina joutuu kompromisseja tekemään – mutta on kyllä pakko sanoa että suunnittelu vaiheessa niin ollaan kyllä saatu molemmin puolin aika hyvin meidän “tahdot” läpi (tai noh, lähinnä minä :D)

Nyt saamme:

  • Uuden talon, joka on meidän suunnittelema
  • Huikee tontti jossa upea maisema
  • Pysyä kotikunnasamme
  • Ison autotallin ja reilusti(!) pihaa

Siksi rakennamme itsellemme uutta taloa! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s